viernes, 19 de septiembre de 2008

HEROIS

Segons el diccionari de l'IEC, heroi és la “persona eminent pel seu alt coratge,per la fortitud d'ànim en el sofriment, en l'adversitat”. Onze professors de Secundària del País Valencià han sigut nomenats herois pel conseller d'Educació pel seu coratge i la seua fortitud d'ànim davant l'adversitat.Aquestes adversitats i aquests entrebancs són els que han portat els onze professors d'Educació per a la Ciutadania (EfC a partir d'ara) a comportar-se com a herois. Crec que el professorat que fa la seua feina a 100 o més quilòmetres de sa casa, que ha de llogar un pis, que treballa en aules prefabricades plenes de petits herois, que té classes amb més de trenta alumnes, el 50 per cent dels quals ni entenen el valencià, ni l'anglés, ni res...també mereixen el títol d'heroi.
Tot el que aquests dies s'està parlant al voltant de l'EfC, és fruit d'una política de boicot engegada per la Conselleria d'Educació des de la implantació de l'assignatura d'EpC per part del govern central. El desgavell i les situacions kafkianes se succeeixen en nostres aules de segon d'ESO: un professor de Filosofia o Geografia fa les explicacions en valencià/castellà i un professor d'anglés les tradueix (!). No contents amb això, la inspecció educativa vetlla per a què aquestes classes es realitzen així icompte amb qui no ho acomplisca, perquè se'n podrà actuar d'ofici.
I al bell mig de tot aquest enrenou, l'alumnat que, al.lucinat, assisteix a aquest espectacle com havia dit abans, kafkià. L'objectiu és clar, i així ho he sentit comentar en algun mitjà de comunicació: que els alumnes no entenguen allò que se'ls està explicant. I tot això sota l'aparença d'aquest fals trilingúisme que s'han inventat. Aquesta només és la punta de l'iceberg del nostre sistema educatiu, a sota hi trobarem la resta.
De més menut creia en els herois, ara passats els anys veig que en cada aula cada dia en podem trobar un.

0 comentaris: