lunes, 2 de junio de 2008

2008 Any Internacional de les Llengües

Aquest any la UNESCO dedica l’any 2008 a defensar les llengües de tot el món sota el lema “Les llengües compten”.
L’objectiu d’aquesta campanya és ser conscients de que cada llengua que desapareix és una tragédia cultural i humana. Les llengües ens ha permés sobreviure i construir societats, així com entendre el món que ens revolta.
Actualment es calcula que hi ha unes 7000 llengües en la terra, de les que la meitat estan en perill de desaparéixer. La UNESCO demana a tots els governs que les protegisquen utilizant-les en l’escola, en els mitjans de comunicació, en l’administració i en la vida quotidiana; pensa que la utilització de les llengües locals és fonamental pel desenvolupament económic i pacífic d’una societat.
En el món globalitzat que vivim, a més de la llengua local, aconsella el domini d’una llengua estatal i d’una altra internacional. Només si el pluriligüisme és plenament acceptat, totes les llengües podran trobar el seu lloc en el nostre món. Hem de tenir clar que la diversitat cultural i el plurilingüisme ens enriqueix.
Per tant el missatge d’un organisme tan prestigiós com és la UNESCO, és ben clar. Pensem que el nostre Ajuntament està ben lluny
de les indicacions que ens fa aquest organisme. Les publicacions, cartells, rotulacions i documents administratius es fan majoritariament en castellà , el que fa que no es respete ni les indicacions de la UNESCO ni les del nostre Estatut. És per això que la situació del valencià en l’Ajuntament de La Vall d’Alba s’ha de millorar per a no ser una llengua descriminada pels propis valencians; en aquest cas no hi ha excuses.

0 comentaris: