jueves, 26 de junio de 2008

EL TREN ENS ACOSTARÀ A EUROPA.

Actualment el transport amb més futur per a la província de Castelló i la resta del món és el tren, tant per a les mercaderies com pels passatgers. Els factors més importants que ho fan així són el preu del combustible i la contaminació atmosfèrica. Mentre manava el PP a nivell estatal no és va fer res per a potenciar el tren, i el poc que va fer el Ministre Alvarez Cascos més val no recordar-lo. El PP i molts empresaris s'estan ara mobilitzant per l' AVE, ja que per fi s'han adonat que si no es fera quedariem aïllats dins d'Europa, la pena, és que això, es fa des de que governa el PSOE, per tant no sabem si és que la gent del PP s'han assaventat molt tard o simplement ho fan per castigar a l'adversari. Si mirem els diaris de fa més o menys nou anys, llegirem com l'única línea que interessava al PP era la construcció de l'AVE que unia València i capital del regne; el desinterés pel corredor mediterrani era tan manifest que semblava que les mercaderies que exportem a Europa anirien per Madrid, per així evitar que passarem per terres catalanes. I al final ho van aconseguir, la Unió Europea ha decidit que la línea ferrea més important que unirà Àfrica i Europa passarà per Algesires, per Madrid i s'anirà cap al Nord. Però els empresaris han fet números i després de riure les bestiesses de la dreta blavera i imaginar-se el nostre territori només com un gran PAI, s'han adonat de les conseqüencies que té i tindrà per a la nostra economia; per això estan lluitant per a que la UE reconegui una línea ferrea europea per tot l'arc mediterrani; oblidant-se així del centralisme absurd que al llarg de tants anys han defensat i que obligava a que totes les carreteres i vies ferrees importants ixqueren de Madrid, menyspreant la resta de zones económiques del país. ¿Serà aquesta una oportunitat per a que els valencians emprem el sentit comú , que ens ha faltat en tantes qüestions importants, i ens deixem de lluites inútils que ens afebleixen cara als reptes futurs?

jueves, 5 de junio de 2008

Candidats a secretari general del PSPV-PSOE







Tota la informació sobre els candidats:http://mas.levante-emv.com/especiales/pspv-psoe/


lunes, 2 de junio de 2008

2008 Any Internacional de les Llengües

Aquest any la UNESCO dedica l’any 2008 a defensar les llengües de tot el món sota el lema “Les llengües compten”.
L’objectiu d’aquesta campanya és ser conscients de que cada llengua que desapareix és una tragédia cultural i humana. Les llengües ens ha permés sobreviure i construir societats, així com entendre el món que ens revolta.
Actualment es calcula que hi ha unes 7000 llengües en la terra, de les que la meitat estan en perill de desaparéixer. La UNESCO demana a tots els governs que les protegisquen utilizant-les en l’escola, en els mitjans de comunicació, en l’administració i en la vida quotidiana; pensa que la utilització de les llengües locals és fonamental pel desenvolupament económic i pacífic d’una societat.
En el món globalitzat que vivim, a més de la llengua local, aconsella el domini d’una llengua estatal i d’una altra internacional. Només si el pluriligüisme és plenament acceptat, totes les llengües podran trobar el seu lloc en el nostre món. Hem de tenir clar que la diversitat cultural i el plurilingüisme ens enriqueix.
Per tant el missatge d’un organisme tan prestigiós com és la UNESCO, és ben clar. Pensem que el nostre Ajuntament està ben lluny
de les indicacions que ens fa aquest organisme. Les publicacions, cartells, rotulacions i documents administratius es fan majoritariament en castellà , el que fa que no es respete ni les indicacions de la UNESCO ni les del nostre Estatut. És per això que la situació del valencià en l’Ajuntament de La Vall d’Alba s’ha de millorar per a no ser una llengua descriminada pels propis valencians; en aquest cas no hi ha excuses.